söndag 4 september 2011

Pizzadags



Hemmalagad pizza är inte svårt, inte jobbigt men väldigt gott! Jag hittade ett riktigt bra recept på pizzabotten utan mjöl vilket gör att det passar både LCHF'are och glutenallergiker. Det spara dessutom tid då degen inte behöver jäsa så länge. Det blir nog hemmalagad pizza i veckan igen!
Receptet hittade jag här: http://airamsmat.webblogg.se/


Pizza botten

1 msk (en ordentligt klick) smält smör
2½ dl mandelmjöl
½ tsk fiberhusk
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½-1 dl vatten
1 ägg

Smält smöret och rör ihop allt. Låt svälla 15 min. Smeta ut två rundlar på bakplåtspapper och baka av i 7-10 min i 225°. Häll på tomatsås, ost och övriga ingredienserna till toppigen. Grädda tills osten smält och fått färg. Ät med hemmagjord vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar